3 saker jag inte kan leva utan i köket

2023-07-19

Hej kära läsare,

Jag hoppas att ni alla mår bra och att ni är lika förväntansfulla inför dagens blogginlägg som jag är! Idag har jag tänkt att vi ska dyka djupare och prata om något som jag verkligen brinner för – mitt kök! Som någon som älskar att laga mat och baka, finns det saker i mitt kök som jag verkligen inte skulle kunna klara mig utan. Jag kommer i detta blogginlägg dela med mig av tre olika saker som jag inte skulle kunna leva utan i köket.

Om jag ska vara ärlig var det faktiskt ganska svårt att begränsa listan till bara tre saker, eftersom jag har så många favoriter. Men efter mycket övervägande har jag lyckats komma fram till denna lista.

1. Min otroligt mångsidiga gjutjärnspanna

Min kära gjutjärnspanna. Var ska jag börja? Denna fantastiska stekpanna har varit med mig genom så många matlagningsäventyr och aldrig svikit mig. Den är bra när det gäller allt från att steka ägg till att tillaga oxfilen till perfektion.

För er som inte är bekanta med gjutjärn, låt mig introducera er till denna magiska produkt. Till skillnad från andra typer av stekpannor håller gjutjärnet värmen mycket jämnt över hela ytan. Detta innebär att du får en perfekt tillagning varje gång, oavsett vad du steker. Dessutom blir gjutjärn bättre med tiden. Ju mer du använder det, desto mer ”inbränd” blir den, vilket ger en naturlig non-stick yta.

2. Vattenkokaren gör mig mer effektiv i köket

Kanske lite oväntat, men vattenkokaren är verkligen en av de saker jag inte kan leva utan i mitt kök. Det är så mycket mer än bara ett verktyg för att göra te eller kaffe. Vattenkokaren är en riktig tidsbesparare och spelar en stor roll för att göra min matlagning mer effektiv.

För det första är det ingen överraskning att en elektrisk vattenkokare värmer upp vatten mycket snabbare än en spis. När jag behöver koka pasta, startar jag alltid med att koka vattnet i vattenkokaren. Medan vattnet blir upphettat kan jag förbereda andra ingredienser och inte slösa värdefull tid.

Men det är inte bara när jag kokar pasta som vattenkokaren kommer till nytta. Den är även perfekt för att snabbt koka ägg, snabba upp processen för rislagning, eller till och med när jag behöver blanchera grönsaker. Detta sparar inte bara tid, utan energi också. Om du vill skaffa dig din egna vattenkokare så kan du hitta vattenkokare som vunnit bäst i test här på länken!

3. Högkvalitativa knivar är en kocks bästa vän

Knivar kan vara en av de mest grundläggande verktygen i ett kök, men man ska verkligen inte underskatta viken av kvalitativa knivar. De kan göra en enorm skillnad i din matlagning. En bra kniv är inte bara ett verktyg, det är en förlängning av kockens hand. Det möjliggör precision, effektivitet och, framför allt, säkerhet i köket.

Först och främst håller högkvalitativa knivar sin skärpa mycket längre. Detta betyder att du kan skära, hacka och tärna med större noggrannhet och mindre ansträngning. För mig går det inte att endast peka ut en enda kniv som min bästa! Enligt mig är viktigt att ha en bra uppsättning knivar som man kan ta sig ann flera olika typer uppgifter med.