Höstens godaste äppelrecept som du bara måste testa

2022-09-22

Hösten är här och det betyder att det är dags att njuta av alla de underbara äppelsorterna som finns tillgängliga.

Det finns inget bättre sätt att fira hösten än att laga några goda äppelrecept. Här är några av de bästa recepten som du kan prova på i höst.

Klassisk äppelpaj

En klassisk äppelpaj är alltid en hit på hösten. För att göra den här pajen behöver du äpplen, socker, kanel, mjöl och smör.

Skala och skär äpplena i tunna skivor och lägg dem i en pajform. Strö över socker och kanel och blanda väl. Blanda mjöl och smör tills det blir smuligt och strö över äpplena. Grädda i ugnen på 200 grader i cirka 30 minuter tills pajen är gyllenbrun.

Äppelkaka med kanel

En annan klassiker är äppelkaka med kanel. För att göra den här kakan behöver du äpplen, socker, kanel, mjöl, bakpulver, ägg och smör.

Skala och skär äpplena i små bitar och blanda dem med socker och kanel. Blanda mjöl, bakpulver och smör tills det blir smuligt. Tillsätt äggen och blanda väl. Lägg äppelblandningen i en bakform och strö över smuldegen. Grädda i ugnen på 175 grader i cirka 40 minuter.

Äppelchips

Om du vill ha något lite annorlunda kan du prova att göra äppelchips. För att göra dem behöver du bara äpplen och kanel. Skär äpplena i tunna skivor och lägg dem på en plåt. Strö över kanel och grädda i ugnen på 100 grader i cirka 2 timmar tills chipsen är krispiga.

Äppelmos

Äppelmos är en annan klassiker som är perfekt för hösten. För att göra äppelmos behöver du äpplen, socker och vatten.

Skala och skär äpplena i små bitar och lägg dem i en kastrull tillsammans med socker och vatten. Koka upp och sänk sedan värmen. Låt sjuda i cirka 20 minuter tills äpplena är mjuka. Mixa sedan äpplena tills det blir en slät massa.

Sammanfattning

Höstens godaste äppelrecept är ett måste för alla som älskar hösten. Med dessa recept kan du njuta av alla de underbara äppelsorterna som finns tillgängliga. Prova på en klassisk äppelpaj, en äppelkaka med kanel, äppelchips eller äppelmos för att fira hösten på bästa sätt.