Laga en enkel och god thailändsk soppa (bra guide)

2023-03-07

Thailändsk mat är känd för sin rika smak och kryddighet. En av de mest populära rätterna är thailändsk soppa.

Det finns många olika varianter av thailändsk soppa, men den mest kända är tom yum-soppa. Den är kryddig, syrlig och full av smak. I den här artikeln kommer vi att visa dig hur du kan laga en enkel och god thailändsk soppa hemma.

Ingredienser:

– 500 gram kycklingfilé

– 1 liter vatten

– 1 burk kokosmjölk

– 2 citrongräs

– 2 kaffir limeblad

– 1 röd chili

– 1 msk riven ingefära

– 2 vitlöksklyftor

– 1 tsk socker

– 1 tsk salt

– 2 msk fisksås

– 1 lime

– 1 kruka färsk koriander

Steg 1: Förbered ingredienserna

Börja med att skära kycklingfilén i små bitar. Hacka chili, vitlök och ingefära fint. Skär citrongräset i mindre bitar och krossa kaffir limebladen lätt med handen.

Steg 2: Koka upp vatten och tillsätt kryddorna

Häll vatten i en stor kastrull och tillsätt citrongräs, kaffir limeblad, chili, ingefära, vitlök, socker och salt. Låt allt koka upp och sjuda i cirka 10 minuter.

Steg 3: Tillsätt kyckling och kokosmjölk

Tillsätt kycklingbitarna i kastrullen och låt sjuda i 5 minuter. Tillsätt sedan kokosmjölk och fisksås. Låt allt sjuda i ytterligare 5 minuter.

Steg 4: Servera

Klipp korianderbladen i mindre bitar och tillsätt i soppan. Pressa i saften från en lime och rör om. Servera soppan varm.

Slutsats

Att laga thailändsk soppa hemma behöver inte vara svårt. Med några enkla ingredienser kan du skapa en läcker och kryddig soppa som passar perfekt till en kall dag. Följ bara stegen ovan och du kommer att ha en god thailändsk soppa på nolltid.